Elma Steakhouse

Om Oss

Hosnut Elma

Vem är Hosnut Elma?

Jag kommer från Nusaybin i Turkiet. Innan jag kom till Sverige arbetade jag i Istanbul på en amerikansk och mexikansk restaurang. Jag började arbeta inom restaurangbranschen i Turkiet när jag var 15 år.

År 2003 kom jag till Sverige för att arbeta i Sollefteå. Sedan dess har jag drivit egen verksamhet i Sverige. Under flera år har jag drömt om att starta en turkisk restaurang med god mat och underbar atmosfär. I min kultur är mat ett sätt att umgås med sina nära och kära och denna ”matkultur” finns inte på samma sätt i Sverige. Min tanke, tillsammans med min bror och min fru, har därmed varit att skapa en restaurang som ger samma känsla som man får i Turkiet.

Det ska vara utomordentlig mat och dryck med excellent service samtidigt som en varm känsla ska förmedlas från personalen till våra gäster. Till Elma Steakhouse kommer man för att umgås och äta god mat tillsammans med sin familj, sina släktingar, sina bekanta eller varför inte med sina kollegor!

Vi vill ge Er, våra gäster, en personlig och varm upplevelse när Ni besöker oss och vår förhoppning är att vi har lyckats med detta.

Hosnut Elma
Sandra Elma

Vem är Sandra Elma?

Jag är gift med Hosnut och arbetar mest med det administrativa inom restaurangen men jag har även varit med och hjälpt Hosnut med inredningen av restaurangen, formgivning av logga, menyer mm. I grunden är jag jurist så dessa kunskaper kommer väl till pass när det handlar om administration.

I övrigt lär jag mig nya saker hela tiden; innan vi öppnade restaurangen visste jag t.ex. inte vad en Dallas steak eller T-bone var för något men det har jag lärt mig nu. Jag är även intresserad av allt som har med klassificering och system att göra, det är väl fyrkantigheten från mitt jurist-jag som tilltalas av detta, så viner är något som jag börjar lära mig mer om.

Olika vindistrikt, klassificeringssystem, framställningsmetoder, ja det mesta kring viner faktiskt och det är oerhört intressant. En annan rolig detalj är namnet Elma som betyder äpple på turkiska. 

Sandra Elma
The Team

Kort på hela ”teamet”

Serdar Elma
Serdar Elma
Jag är Hosnuts bror och jag har lite liknande bakgrund som honom. Jag började arbeta inom restaurangbranschen i Istanbul när jag var 18 år. Jag kom till Sverige 2008 och började då arbeta tillsammans med min bror. Jag har stor erfarenhet av köket men även av service. För tillfället är det mest Hosnut som är på plats på Elma Steakhouse då jag driver en annan verksamhet i Hallstahammar. Men ibland arbetar även jag på restaurangen så kanske vi ses?
Sherin & Gülistan
Sherin & Gülistan
Service – alltid med ett leende på läpparna och med ett vänligt bemötande har vi Sherin, Gulistan och Blend.

Vilka är teamet bakom den fantastiska maten?

Utan extremt duktiga medarbetare är en restaurang ingenting. Det spelar ingen roll hur fin inredning man har om inte maten och servicen håller kvaliteten. Vi har haft turen att verkligen hitta medarbetare som brinner för sina respektive områden och här kommer en kort presentation av teamet:

Esat
Esat
vår bartender från Istanbul. Esat älskar att blanda och servera drinkar som inte bara smakar underbart utan som också är estetiskt oslagbara. Esat är van med ett högt tempo från barerna i Istanbul så när restaurangen är full trivs Esat som bäst!
Yousef
Yousef
vår ”meat guy” som har arbetat på en av Nusrets restauranger i Istanbul. Yousef älskar allt som har med kött att göra och han sköter vår dry age del. Yousef styckar även allt kött själv och sköter steak-sidan av grillen. Han vet exakt vilken temperatur och hur länge köttet ska ligga på grillen. Det går att sammanfatta det på följande sätt: det Yousef inte vet om kött är inte värt att veta!
Zana
Zana
vår à la carte kock. Zana har arbetat på femstjärniga restauranger och hotell i Turkiet och har en bred kunskap inom det gastronomiska området. Zana arbetar med högsta kvalitét och nöjer sig inte med maten förrän den är top notch!
Sait
Sait
vår kebabmästare. Sait gör kebaben själv genom att finhacka kött och sedan tillsätta övriga kryddor. Saits kebab är saftig, mör och alldeles otroligt god. Kebab för Sait ska inte vara seg och söndergrillad utan den ska smälta i munnen. Har ni inte provat Saits kebab ännu måste ni göra det! Det finns inget liknande!

Vad vi erbjuder

lördag och söndag kl 10.00 - 13.00

Frukost / Brunch

bokas via hemsidan eller telefon

onsdag – fredag kl 11.00 - 14.00

Lunch

(lunchmeny eller så beställer man från à la carte-menyn)

     À la carte

Hela vårt koncept och vår affärsidé går ut på att möta våra gästers behov, både privatpersoner som företagskunder. Så har Ni en fundering tveka inte att kontakta oss. Vi kan

T.EX. ERBJUDA FÖLJANDE:

- mat för avhämtning går också bra och så även att köpa kött direkt från vår fina köttdisk

- vår lokal är stor och passar utmärkt för större sammankomster som t.ex. dop, förlovning, bröllop, födelsedagar mm. Vi kan ta fram offert för att abonnera lokalen inklusive meny (fixed meny) om det är ett större sällskap

- varför inte anordna en affärslunch i vårt VIP-rum?

- AW (after work) på Elma Steakhouse!

Kontakta oss

    Table Reservation